The Last Mohican
Mixtape 10

Toen ik ongeveer een jaar geleden ooit eens TLM aansprak met de vraag: "Hee wat betekent tie el em eigenlijk?", gaf hij mij een mooi doch simpel antwoord: "Das The Last Mohican". Waarop ik antwoorde: "Koel".

Nu The last Mohican verwent ons met zijn alweer tiende teep! Met niks minder dan de mooie titel: 'The Last Mohican'. Een dope mixcompilatie met zowel Amerikaanse als Hollandse rap artiesten te samen gebracht met harmonieuze cuts en mixes.

©2000. All rights reserved.

De teep begint al met een vette intro die creatief inelkaar geflanst met een track recorder. Deze geeft de mogelijkheid je creatieve wensen zodanig te voltooien dat je de mix in een andere dimesie gooit. Kortom…TLM had in een keer mijn aandacht gewonnen… Leuk zijn de jingles van Big L, Brainpower, De La, en vele andere artiesten. Fijntjes zijn deze bij de des betreffende artiest erbij gezet. Maar..props voor T dat zijn teep opent met Brain himself. Yo Thoe heb je die mix gedaan? Want het refrein loopt mooi over in de rest van de tracks.

Goed zijn ook de records, die zorgvuldig bij elkaar gezocht zijn… Met andere worden elke track heeft een bepaalde sound, die gevolgd wordt met een volgende track die ongeveer eenzelfde soort sound heeft. "Huh?? Is dat niet de bedoeling?" Nou eigenlijk wel.... Ik heb veel teeps gehoord van nationale en internationale DJ's, maar niet iedereen houd zich aan deze afspraak… B.v. Mister Cee, die de nummers nog wel eens heel nonchalant aan elkaar flanst.

Lekker zijn de De La's, Busta's, de keep it thoro's en de Big els! Trouwens een dope track van QF, Cane's maatje, Triple X soldier die zeker zijn plaatst verdient heeft op de Last Mohicans teep. Kortom..koop het, koop, het koop het! Je hebt dan niet alleen een kunstwerkje in handen van backspins, mixes en cuts, maar tevens gewoon heel simpel: the flavors of the month.

Ehm. T waarom stuur je hem niet in naar de jaarlijkse mix tape annual awards? Die 15, jazeker 15, categorien bevat voor mixtapes awards!

DJ Rockid
© 2000 ART12/VanderHoek Publishing. All rights reserved.