ABN - Alo, Wa!

De derde en laatste single van het Seriewoordenaar album gaat onder de naam Alo, Wa!. Momenteel zijn de jongens al druk bezig met een nieuw album. Maar deze laatste single van het album is een vrolijk gebeuren ondanks dat Quinte zichzelf zeer kritisch omschrijft. Met daarbij ook nog een extra versie van Seriewoordenaar als B-kant.

Contents and design may not be reproduced without the express permission of the Publisher. ©2000 by VanderHoek Publishing.

Algemeen Beschaafd Nederlandz ofewel ABN was de eertse Nederhopgroep in België die midden jaren 90 opgericht werd door Quinte, een graffitiwriter van de oldschool, en PITA de beatmaker. Jarenlang werd er vol enthousiasme demo's gemaakt. Op De Posse deel 3 gaven zij de luisteraars met drie tracks hun dope voor de oren. In 1997 kwam ABNormaal op de markt. Met twee singles: 'Algemeen Beskaafd Nederlandz' ft. Def P, deze single werd zeer goed ontvangen. En de single Politie Polutie.
In 1998 brak de groep en ging PITA weg uit ABN. Hij zou samen met MHD de nieuwe en succesvolle groep NEST vormen. Momenteel bestaat ABN uit de artiesten Quinte, MC LVS, Popol en DJ Money Pi. At volgde was in 2000 een nieuw album: Seriewoordenaar. Met de eerste single Vet & Fonky als opwarmer. De single Ex-Liefdadigheid kwam zeer hoog in de Belgische parades terecht. En won zelfs een Belgische TMF Award voor de beste HipHop act.

Kolonel C.

DJAX
PO Box 2408
5600 CK Eindhoven
The Netherlands
+31-(0)40-2115547
Fax: +31-(0)40-2115004
Cover design: echt-johan-manschot

Your name
E-mail
Comments


Contents and design may not be reproduced without the express
permission of the Publisher.
©2000 by ART12/wVanderHoek Publishing. All rights reserved.