Bluf Technici delen met hun Haagse Bluf audio klappen uit. Deze band, uit Den Haag dus, heette voorheen Haagse Bluf en nu gebruiken ze die naam als titel voor hun demo-cd. Ze droppen een hoogstaand product als 070 agenten.

Voordat het in de cd speler verdwijnt heb je het kunstwerk in je handen. Ondanks dat je een boek niet mag beoordelen op de omslag, is de omslag zeer belangrijk om de lading te dekken. Haagse Bluf V.O.F. tekende voor de lay-out en de foto is van de hand van Annebel Schipper. Je doet er goed aan om eens verder te luisteren en te zien wie er bijdraagt aan de beeldvorming van een artistiek werk. Naastdat het zeer mooi vormgegeven is speelt op het visuele vlak ook de kwaliteit en orginaliteit een rol. Jammer genoeg bediende Extince (als nieuwslezer) en Brainpower (met een persiflage op het spelletje Masterminds) zich van leuke maar afgezaagde gimmicks. De cover doet immers de klok luiden waarvan de bedoeling is dat je de klepel weet te vinden.

De songs zitten qua beats en flow goed in elkaar. De harmonie die ze voortbrengen zorgt ervoor dat je begint met head-knodden. met scherpe lyrics: “Ik ben zo gruwelijk dat LL em zou vragen op een track voor het biten van rhymes.”

De twee songs die een zeker weten hit zijn, een mee- zinger en -rapper, Spelregels met een pakkende zangpartij: “Dit zijn de spelregels die je hebt in het spel/Ik geef niet op voordat ik heb wat ik wil/Niemand begrijpt mijn visie/de enige ambitie is te leven voor mijn passie.” Stampende track waarin de Technici bewijzen met goede resultaten te komen is waar ze de mic rippen op Mic Rippen’T. Agressieve flow en goede rijms.

Al met al een verbluffend staaltje uit Den Haag. Er valt veel te zeggen over producten uit de Nederlandstalige hoek. Vooral daar waar de taal duidelijk een illustratie is tussen kwaliteit in geluid en visualisatie. Op deze CD doet de taal er niet toe, het is slechts een vervoermiddel om hun emotie, boodschap en skills over te brengen. kortom: “Met niks is alles gezegd.”

Boombox AQ

Haagse Bluf

Your name
E-mail
Comments


Contents and design may not be reproduced without the express
permission of the Publisher.
©2001 by ART12/VanderHoek Publishing. All rights reserved.